Ще превъзпитават с пробация джебчийка от Игнатиево

19:01, 25 апр 16 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пробация наложи Варненският районен съд на 16-годишна ученичка от Игнатиево по дело за опит за джебчийска кражба. Девойката, чиито пълни имена пресцентърът на съда се свени да обяви, макар че смисълът на присъдата й е в общественото порицание, е призната за виновна, че за периода от 18 декември 2014 г. до 19 февруари  2015 г., при условията на продължавано престъпление,  направила опит в два отделни магазина във Варна да отнеме дамски чанти със съдържащите се в тях пари, вещи и лични документи.

Деянията са осъществени в оживени търговски обекти, като непълнолетната се възползвала от невниманието и временната ангажираност на клиентките. Инкриминираното чуждо имущество е на стойност общо за над 1500 лева. И в двата случая деянията са останали недовършени,  като пострадалите са успели да си върнат чантите, преди девойката да напусне магазина.

Момичето е неосъждано досега, но се води на отчет и са му налагани възпитателни мерки по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. За извършените опити за кражба съдът й наложи 1 година пробация при двете задължителни мерки – регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и срещи с пробационни служители. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама