Експерти срещу ДСБ: Няма данни за неправоспособни пилоти в авиацията

21:19, 25 апр 16 / Политика 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма данни за неправоспособни пилоти в българската авиация. Това заявиха експерти от бранша по време на разговори със заместник-министъра на транспорта Антон Гинев, съобщава БНР.

В края на миналата седмица ген. Атанас Атанасов от ДСБ заяви, че партията разполага с фрапиращи данни за злоупотреби в Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация". Една от злоупотребите посочени от ДСБ е, че пилоти и авиационни фирми са превозвали пътници и са били сертифицирани за това, без да са правоспособни.

Експертите обаче не се съгласиха с изнесената информация. Председателят на асоциацията  на българските авиокомпании Светослав Станулов заяви, че авиационният бранш недоумява как е възможно да бъде представена пред медиите недоказана информация за назначаването на неправоспособни пилоти от българските авиокомпании.

Той допълни, че нормативните документи и технологията за планиране и провеждане на полети в търговския пътнически и товарен авиотранспорт изключват подобна възможност.

Експертът припомни, че пилотите два пъти в годината минават тренировка за поддържане на пходготовката и проверка на пилотските умения. Всичко това води до заключението, че е практически невъзможно да бъдат допуснати в системата неквалифицирани и неподготвени пилоти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама