Решителен мач за бронза в дамския баскетбол на Велики четвъртък в Русе

09:30, 27 апр 16 / Спорт 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трети мач ще решава изходът от серията за бронза между шампионките от последните 4 години "Дунав 8806" и "Нефтохимик 2010".

След успеха в Русе на 22 април със 74:69, "сините феи" отстъпиха на 25 април в Бургас със същата разлика, но по-малко отбелязани точки за 61:66. В последните минути те дори бяха много близо до обрата, но концентрацията в някои важни моменти им изневери и те оставиха развръзката за 28 април.

Така на Велики четвъртък от 19 ч. момичетата на Георги Божков излизат в битка срещу отбора от Бургас, с който направиха някои от наистина незабравимите мачове в дамския баскетбол у нас през последното десетилетие. Те играха 6 финала в първенството, в 4 от които триумфираха "сините феи". 3 от четирите си поредни Купи на България дунавки печелят след финал срещу същия съперник.

Настоящата форма позволи на тези два отбора да спорят само за бронза. Това обаче ще бъде и възможност за русенския тим да запише уникално постижение, с каквото малцина други клубове у нас могат да се похвалят. От 2008 насам баскетболният отбор, носещ името на голямата европейска река, неизменно е сред медалистите в първенството и турнира за Купата. До момента той има на своята сметка 5 златни, 2 сребърни и 1 бронзово отличие за шампионата, както и 4 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала в надпреварата за Купата.

Освен това този Велики четвъртък има всички предпоставки да стане наистина велик и запомнящ се за феновете в Русе. Преди баскетболната среща, те ще имат възможност да подкрепят своите любимци от футболния отбор на "Дунав", които се изправят срещу "Добруджа" в мач от "Б" група от 17 ч. на Градския стадион. При успех, "драконите" имат всички шансове почти на 100% да подпечатат мечтаното от четвърт век завръщане в елита.

Двубоят ще се излъчва в пряко предаване и по платените канали от формата на "Диема Екстра". Въпреки това обаче се очаква достатъчно фенове да предпочетат трибуните на Градския стадион, за да са част от успеха на дунавци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама