В Търговище започна кампанията на НАП „Влез в час с данъците 3”

08:34, 27 апр 16 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Търговище стартира кампанията на НАП „Влез в час с данъците 3”, информираха от пресцентъра на местния офис на приходната агенция. Данъчни служители ще посетят І СОУ „Св. Седмочисленици“ в областния град. Целта на образователния проект е да се повиши данъчната култура на учениците, да получат познания за данъците и здравните осигуровки. Акцент в третото издание на кампания „Влез в час с данъците“ е декларирането на доходите и възстановяването на здравноосигурителните права.

На сайта www.vlezvchas.bg учениците могат да гледат 20 данъчни видео урока. След края на всяко видео учениците, регистрирали се в играта, могат да тества знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезавате за 20 големи награди. Всяка събрана точка от верен отговор е шанс за спечелването на дрон, еелектронен четец, портативен говорител или камера за екстремни спортове. Отличниците ще се радват на портативно зарядно, слушалки или тефтер с химикал за тъчскрийн екрани. 

Мартин Вапцаров е първият победител в играта с данъчни курсове на НАП. Дванадесетокласникът от СОУ „Св. П. Хилендарски“ в Пловдив ще получи дрон с LED светлини, 360 градуса лупинг, обхват около 150 м. и други екстри. Успешно преминатият тест, след данъчния курс за данъците в България, донесоха на Мартин 35 точки. Късметлията се състезава с още 100 участника в играта, най-активните, сред които са от Варна, София и Видин.

От 25 април до 8 май всеки ученик, който се е регистрирал на сайта www.vlezvchas.bg ще може да участва в следващия тест по данъци. В рамките на две седмици, участниците решили теста след данъчния урок за здравното осигуряване в България ще могат да спечелят страхотен електронен четец. Победителят ще бъде изтеглен 9-ти май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама