Протестът за запазване на старозагорския парк „Бедечка” става национален

09:51, 27 апр 16 / Политика 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протестът срещу застрояването на парк „Бедечка“ става национален и довечера се пренася и в София. Причината е, че исканията на заралии остават нечути. Затова инициативата „Запазете Бедечка” прераства в национален протест за спасение на градските паркове изобщо.

Организаторите са убедени, че такива проблеми има в цяла България. Недоволните настояват за мораториум върху строителството в парка Бедечка в Стара Загора, който общината е планирала за жилищно строителство, в Морската градина във Варна, в Борисовата градина в София, както и на всички градски зелени площи.

Те очакват към протеста им да се включат и хора от София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Силистра, Хасково и т.н . Зад каузата застават и природозащитните организации "За Да Остане ПРИРОДА", "За Земята", "Грийнпийс България", и други

Старозагорският депутат от Реформаторския блок Димитър Танев обяви, че ще организира кръгла маса в Парламента по казуса "Бедечка". Инициативата е в отговор на отворено писмо от неформалната група „Запазете Бедечка" до народния представител.

Форумът ще се проведе в първите дни след Великденската ваканция. В него ще участват представители на министерства, депутати, членове на парламентарни комисии и експерти.

Домакини на кръглата маса ще бъдат Димитър Танев и Найден Зеленогорски, съпредседател на парламентарната група на РБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама