Търсят се близо 50 стари колела за деца

10:03, 27 апр 16 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
42 стари велосипеда остава да бъдат намерени сред гаражите, мазетата или таваните на хората и да бъдат дарени за инициативата „Колело за смет, за дете велосипед“. Целта е да бъдат зарадвани 200 деца, които са от семейства без финансова възможност в Лом, Попово, Кнежа, Нова Загора и Кубрат, обявиха ораганизаторите на кампанията.

В работилницата за колела на 1bike.bg досега са ремонтирани 143 велосипеда. През последния уикенд в работилницата в Дряново 17 доброволци от София, Пловдив, Велико Търново, Габрово и Дряново са се справили със 79 от тях. Сред дарените велосипеди е имало и такива, които нямат нужда от работа, освен от малка проверка и регулиране.

От колелата, които са изпратени до пунктовете за стари велосипеди, могат да бъдат вкарани в движение само още 15. Според екипа на 1bike.bg до момента готовите колела ще стигнат за децата в три града и половина от предвидените.

Всеки, който има старо и непотребно колело или вело части, може да ги дари до 5 юни. Приемните пунктове са само в София, Варна и Бургас, от където ще бъдат транспортирани до работилницата в Дряново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама