Предадоха Салах Абдеслам на френските власти (обновена)

11:42, 27 апр 16 / Свят 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В сряда сутринта единственият оцелял терорист от ноемврийските атентати в Париж е бил предаден на френските власти, съобщават медии в Белгия и Франция.

Според телевизия BFMT, която се позовава на информация на белгийския федерален прокурор, един от основните заподозрени за атаките във френската столица тази нощ е бил изведен от затвора в Брюж, където бе настанен след задържането си в края на март. „В рамките на разследването на атентатите от 13 ноември в Париж тази сутрин Салах Абдеслам бе предаден на френските власти“, посочи прокуратурата. В изявлението се казва още, че Абдеслам е получил заповед за арест след пристигането си във Франция.

В Франция парижкият атентатор ще бъде защитаван от адвокат Франк Бертон, пише „Фигаро“.

Адвокатът е известен с редица отразявани от медиите случаи във Франция. Пред ТВ канала iTele TV Бертон заяви, че клиентът му е готов да сътрудничи на властите. Абдеслам ще бъде съден за масово убийство и тероризъм.

Той ще бъде държан в изолация в затор в парижкия регион, предаде АФП.

„Той ще бъде надзираван от специално подбрани пазачи, които са обучени и имат опит в охраняването на опасни хора. Редица мерки вече са предприети, за да се гарантира сигурността“, посочил е френският министър на правосъдието.

По непотвърдена информация Абдеслам ще бъде въдворен в затвора във Фльори-Мерожи, на около 30 километра южно от Париж.

По-късно днес Салах Абдеслам ще се изправи пред съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама