В Пловдив предупреждават за опасности от пожари по време на празниците

12:32, 27 апр 16 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионална Дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"-Пловдив предупреждава за повишена опасност от възникване на пожари по време на Великденските празници.

Разпоредени си специални мерки с цел недопускане на инциденти в този период, предизвикани от неспазването на мерките за пожарна безопасност. В църковните храмове ще се провеждат празнични литургии. Pитуалът на Християнския празник е свързан с палене и пренасяне на горящи свещи по домовете. Служителите от Регионална Дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" извършват и множество проверки. При тях се обръща особено внимание на създадената организация за пожарна безопасност, осигуряването на условия за успешна евакуация, изправността на електрическите и отоплителни инсталации и съоръжения, изправността и наличието на уредите и съоръженията за първоначално пожарогасене, осигурените условия за успешно пожарогасене.

Извършени са 156 проверки за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност в църкви, манастири и други православни храмове, в които ще се провеждат тържествени ритуали. За отстраняване на констатираните нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност са връчени 71 писмени разпореждания.

Извършват се инструктажи по пожарна безопасност на длъжностните лица в храмовете, като се акцентира върху ограничаването на предпоставките за възникване на пожари в църковните храмове, както и първоначалните действие при пожар и евакуацията на посетителите. Служителите, осигуряващи денонощно дежурство в РСПБЗН са проучили оперативната обстановка, начините на водоснабдяване и пътищата за достъп.

Регионална Дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"-Пловдив призовава за внимателно боравене със свещите при посещението в църковните храмове и при пренасянето им по домовете.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама