Държавата се включва в строежа на мегаселище край София

14:08, 27 апр 16 25 946 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инвестиционния проект „Плана Хайтс“ ще е приоритетен за държавата. Това стана ясно след днешното заседание на Министерския съвет.

Кабинетът одобри проект на меморандум за разбирателство между българското правителството и инвеститора „А.З.К. Пропъртис“ ЕООД. Така държавата ще се включи в издигането на мегаселището с изграждането на необходимата инфраструктура.

„Плана Хайтс“ предвижда създаване на впечатляващо от архитектурна гледна точка селище в района на Плана планина, между София и Самоков, върху 621 декара. Селището се предвижда да бъде модел за напредък, високи стандарти и качество на живот, ситуиран в изключителна пасторална среда.

Проектът, подписан от кабинета, обхваща изграждането на необходимата за нуждите на селището инфраструктура – пътища, електричество и водоснабдяване, сгради за обществена полза – търговски център, спортен център, медицински център, детска градина, паркове, зелени площи и детски площадки, център за сигурност и 150 къщи за отдаване под наем. Допълнително 600 парцела ще бъдат структурирани за възможни жилищни нужди.

Комплексът ще бъде построен върху земя, която е собственост на инвеститора и е закупена конкретно за реализацията на този проект. Общата застроена площ се очаква да бъде около 25 дка.

Общият размер на инвестицията се очаква да е в размер на 53,6 млн. лева. След въвеждането в експлоатация на обектите по проекта се очаква да бъдат създадени около 100 нови работни места. Очаква се осъществяването на тази част от проекта „Плана Хайтс“ да приключи в края на октомври 2019 г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама