За възможни терористични атаки предупреди посолството на САЩ в Анкара

15:28, 27 апр 16 / Свят 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За възможност от терористични атаки на популярни туристически места предупреди посолството на САЩ в Анкара.

Институцията напомни на американците, че чуждите туристи са основна цел на нападателите и ги посъветва да бъдат нащрек за възможна опасност на публични места.

"Чужди и американски туристи явно бяха цели на международните и местните терористични организации. Напомня се на американските граждани да преоценят плановете за личната си сигурност и да са бдителни по всяко време. Правителствените служители в Турция подлежат на ограничения за пътуване в югоизточните провинции Хатай, Килис, Газиантеп, Санлюрфа, Сърнак, Диарбекир, Ван, Сирт, Мус, Мардин, Батман, Бингол, Тунджели, Хакари, Битлис и Елязъг", пишеше в съобщението.

От октомври до март в страната бяха извършени шест терористични нападения, които взеха стотици жертви.

„Ислямска държава“, Кюрдската работническа партия (КПП) и близката до нея терористична организация „Ястреби за свободата на Кюрдистан“ са групировките, поели отговорност за кървавите нападения.

Заради зачестилите случаи на тероризъм туският президент Реджеп Ердоган поиска определението за терористи трябва да бъде разширено, за да включва и поддръжниците, които са също толкова виновни. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама