Пенсионер простреля нападател при сбиване във Вълчитрън

15:30, 27 апр 16 25 611 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С престрелка завърши сбиване в плевенското село Вълчитрън, информираха от полицията днес. 66-годишен мъж простреля опонент със законно притежаван пистолет, след като бе нападнат в центъра на населеното място.

От полицията уточняват, че 66-годишния първо е произвел три предупредителни изстрела, а след раняването на противника се е предал сам в полицията.

По време на оперативните действия е установено, че след нападението, инициирано от 51-годишен жител на селото, конфликтът е ескалирал и по-възрастният произвел три предупредителни изстрела във въздуха, а после четвърти изстрел в областта на десния крак на опонента си.

Проектилът е попаднал в областта на пръстите на десния крак на нападателя. Пострадалият е откаран в ЦСМП - Плевен, където е прегледан. Освободен е за домашно лечение, след като е отказал настаняване в отделение.

На местопроизшествието е извършен оглед, от където е иззета една гилза. Оръжието, с което е извършена стрелбата - законно притежаван пистолет "Макаров", е предаден с протокол за доброволно предаване от 66-годишния. Проверка е изяснила, че мъжът има разрешение за носене и употреба, валидно до 20 септември 2018 година.

Материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Плевен. Образувано е досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда. Работа продължава разследващ полицай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама