Пловдивчани предлагат сграда, която да се включи в шоу "Звук и светлина"

16:47, 27 апр 16 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европейската комисия в България инициира обществено допитване в социалните мрежи на тема "Кои емблематични сгради в градовете София, Пловдив и Варна - част от Деня на Европа, да се включат в специална шоу "Звук и светлина". Въпросът е "Коя сграда от твоя роден град искаш да видиш осветена в цветовете на Европа?".

Инициативата предизвика множество коментари и мнения във фейсбук. Сред предложенията за Пловдив е и полуразрушеният тютюнев склад. Идеята останките от сградата, чието разрушаване се превърна в най-горещата тема в Града под тепетата, да бъдат осветени, подкрепят няколко коментиращи.

Голям е броят и на мненията, че сградата в Пловдив, която трябва да бъде осветена, е Античният театър. За някои пловдивчани обаче предложението е клише. Дора Даскалова например е против с аргумента: "Античният театър е български! Не си и позволявайте да го помислите!".

Пловдивчанин, който се представя като George Kuman, твърди, че в инициативата трябва да бъде включена сградата на Централна поща в Пловдив, а защо не и на Община Пловдив на площад "Стефан Стамболов". Лилия Михайлова не посочва конкретна сграда, а само, че тя трябва да бъде осветена единствено с цветовете на българското знаме. Татяна Апостолова счита, че трябва да бъде Старият Пловдив, който е една от най-популярните туристическия дестинации в цяла България.

Велизар Петров предлага Пловдивския панаир. "Освен знамето на Европа да има задължително българското знаме, което също е част от "цветовете на Европа", казва бившият управител на Областния информационен център в Пловдив.

Предложението на Мирела Андреева е нестандартно, но също получава подкрепа. Пловдивчанката счита, че най-големият ромски квартал на Балканите -Столипиново, трябва да се включи в инициативата. "С българския трибагреник - църквите в Пловдив, всички. Вярата ще ни обедини, вразуми и спаси", допълва Андреева.

Има и хора, които не одобряват идеята за шоуто "Звук и светлина". "На фона на голямата мизерия това е малко пресилено, говоря в глобален аспект", смята Веселин Митрев.

Обобщението на организаторите е, че в разгорещената дискусия най-много привърженици на този етап има предложението да се освети сградата на Община Пловдив. Мотивът е, че тя е "красива, с централна локация и повече хора ще могат да видят шоуто".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама