С приз „Полицай на месеца” отличиха четирима служители на ОД на МВР-Сливен

17:40, 27 апр 16 25 536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Традиционните награди „Полицай на месеца” бяха връчени днес в пресклуба на Община Сливен . Четирима служители на ОД на МВР-Сливен получиха отличието за  месеците юни, юли и август и септември за  2015 година. 

Отличието „Полицай на месеца” е съвместна инициатива на Областната дирекция на МВР в града и Община Сливен, и се връчва за 14-та поредна година. Победителите се излъчват в анкета на журналистите от средствата за масово осведомяване в града под сините камъни. 

Наградените служители получиха плакети и грамоти, връчени от   зам.-директора на ОД на МВР-Сливен Иван Русев. Случаите, които са отличени с приза са за работата на служителите срещу производството, разпространението и притежанието на   наркотични вещества, кражби, грабежи и измами. Пред присъстващите журналисти  носителите на наградата  „Полицай на месеца” отбелязаха, че получават индивидуални отличия, но постигнатите резултатите се дължат основно на добрата колективна работа и на чудесни взаимоотношения в екипите. Отчита се и фактът, че съдействието от страна на гражданите и медиите има важна роля  в борбата с престъпността и в превенцията.

Награди за проявен професионализъм в разкриването и решаването на случаи, добили широк обществен отзвук, получиха:

ПОЛИЦАЙ НА МЕСЕЦ ЮНИ

ЦВЕТАН МИНЧЕВ ИВАНОВ Мл. инспектор в участък „Надежда” към РУМВР-Сливен

За броени часове служители на участък “Надежда” са разкрили извършител на грабеж. На 13 юни е получен сигнал за грабеж на чанта с пари, мобилен телефон и лични документи на 66-годишна  жена от град Сливен. Грабежът е извършен около 16,10 часа пред жилищен блок в кв.” Даме Груев”. След проведените незабавни издирвателни действия е задържан извършителят. Той е К.К.(22г.) криминално проявен по чл.194 и 195 от НК. Чантата и вещите са върнати на собственичката.

ПОЛИЦАЙ НА МЕСЕЦ ЮЛИ

НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ СТОИЛОВ Мл. експерт в сектор „Криминална полиция” към РУМВР-Нова Загора

На 24 юли Новозагорски криминалисти са задържали двама в момент на извършване на кражба на ел.кабел от електропреносната мрежа в село Научене. В.Ж.(37г.) и П.П.(45г.) от същото село за заловени на местопроизшествието в момент на кражба на 105 метра кабел. Иззети са дървена стълба и  ножици за арматурно желязо. Двамата са задържани за 24 часа. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава.

ПОЛИЦАЙ НА МЕСЕЦ АВГУСТ

МИРОСЛАВ СТЕФАНОВ СТОЯНОВ Инспектор в сектор „Криминална полиция” към РУМВР-Сливен

Полицията в Сливен е предотвратила засаждането на канабис в горист терен под връх Българка.  На 04.08 на труднодостъпен планински терен, на около 1000 метра надморско равнище, между дърветата, полицейските служители откриват засети растения с марихуана. От мястото са иззети заготовки  с разсад, растителни добавки за растеж,  торби с  амониев нитрат и други предмети  и вещества, необходима за отглеждането на марихуана. Незаконното култивирането на растенията е пресечено в начален етап. На място в момент на полагал на грижи за насажденията е задържан И.Ж.(27г.). Друг  26-годишен мъж е задържан в близост до обекта. И двамата са от град Сливен, нямат криминални регистрации.  При последвалите процесуално-следствени действия на адреси в град Сливен и в новозагорското село Конево са намерени самоделни сушилни системи, суха листна маса, електронна везна и други предмети, свързани с престъплението.

ПОЛИЦАЙ НА МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ

ГЕОРГИ СТЕФАНОВ ТОПАЛОВ Инспектор в сектор „Криминална полиция” към РУМВР-Сливен

Екип от криминалисти и дознател към РУ-Сливен са разкрили измама на стойност 2000 лева, извършена в обменно бюро в град Сливен. Извършителят е задържан. Полицейските служители започват работа по случая на 27 август, когато служител в бюрото подава заявление за извършена спрямо него измама. Клиент на бюрото е поискал да обмени евро, като след получаване на левовата равностойност е успял с ловко движение да отдели от общата сума 2000 лева. След което се е отказал от продажбата и е поискал да му бъде върната сумата в евро, като той от своя страна върнал левовете с 2000 по-малко. След проведените оперативно-следствени действия е установен и задържан С.Г.(44г.) от село Върбовка, общ.Павликени. С.Г. е криминално проявен за кражби, грабежи и  многократно осъждан за измами. На задържания е наложена  мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама