“Природа без бетон” за Бедечка, Морската и Борисовата градина на “Орлов мост”

19:27, 27 апр 16 / Политика 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки гражданите се събраха в сряда, за да протестират срещу застрояването на парковете “Бедечка” в Стара Загора, Морската градина във Варна, Борисовата градина в София и всички останали паркове в страната. Протести тази вечер има и в Ямбол, Варна, Пловдив, Самоков и Стара Загора.

“Природа без бетон!”, “Приказка, а не бетон. Игри, а не стени!”, “КОЙ разграби парк “Бедечка” и “Тук мила ми е всяка птица и всяка мъничка тревица” гласят част от плакатите на протестиращите.

Те настояват за незабавен мораториум върху строителството в парковете в България, докато не бъде приет Закон за устройство на територията, който да позволява на гражданите да водят съдебни дела за защита на зелените територии и който осигурява публичност и истински обществени обсъждания.

“Ние не можем да оставим в “Бедечка“, където сега живеят редки и защитени животни, да се издигне квартал. Ние няма да позволим коли по алеите и продължаващо строителство в емблематичната Морска градина във Варна. Ние няма да оставим да изчезват парковете в градовете ни един по един, а многогодишните дървета да бъдат изсичани, както в Ямбол, Пловдив, Силистра и къде ли не”, казват недоволните.

Малко пред 19.30 ч. те тръгнаха от “Орлов мост” по бул. “Цар Освободител” към Народното събрание, а след това ще отидат и пред Министерството на регионалното развитие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама