Занаятчийски продукти, вдъхновени от Великден, на панаир в София (снимки)

20:58, 27 апр 16 25 712 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръчно изработени накити, порцеланови фигурки, дървени великденски яйца и интересно изработени поставки за тях, керамични съдове, шапки, чанти, национални костюми, художествено плетиво и играчки - животни са само част от нещата, които могат да бъдат намерени на Великденския панаир на занаятите в София.

В панаира участват повече от 10 майстори-занаятчии, които демонстрират своите занаяти пред столичаните и гостите на града. Той е отворен за посетители до 20:00 часа на 29 април пред сградата на Музея за история на София.

Вдъхновението за изработката на тези продукти идва дори от най-малкото красиво нещо, с което човек се среща в своето ежедневие. Идеите понякога връхлитат майстора-занаятчия, без той да очаква. Няма регламентирано време за изработването на всеки детайл при работата на майстора. А материалите, с които се правят интересните и красиви продукти са всякакви – плетиво, вълна, кожа. Това каза пред София Topnovini.bg Румяна Драганова, която представя своя занаят на панаира.

Организатори на Великденския панаир на занаятите са Националната занаятчийска камара, Регионалната занаятчийска камара – София, Музеят за история на София и Българската търговска камара Сан Франциско.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама