Иракските власти отнеха лиценза на „Ал Джазира“

12:46, 28 апр 16 / Свят 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Властите в Ирак отнеха лиценза на панарабската сателитна мрежа „Ал Джазира“ и затвориха офисите й в Багдад. Телевизионната компания е обвинена в нарушебуе на нормативен акт от 2014 г., регулиращ работата на медиите „по време на война срещу терора“, съобщи TheJerusalemPost.

Базираната в катарската столица Доха телевизия, заяви, че е смаяна от това действие. "Оставаме отдадени на това да излъчваме новини за Ирак на иракския народ, на зрителите ни в арабския свят и по света", заяви "Ал Джазира" в изявление до други медии.

Правозащитни организации разкритикуваха издадената в Ирак директива, която не позволява на журналистите да отразяват действията на бунтовнически групировки и ги задължава да пишат и говорят само с добро за правителствените сили.

През 2013 г. иракското правителство обвини "Ал Джазира" и още девет сателитни телевизии, че подбуждат междуверска нетърпимост, което води до повече насилие.

Основата през 1996 г. и управлявана от кралското семейство на Катар медиа излъчваше на живо арабските протести ot 2010 г., станали известни с понятието „Арабска пролет“, както и кадри от гражданската война в Сирия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама