Полицията с превантивни мерки за празниците

07:55, 29 апр 16 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Максимален брой полицейски екипи по направление от и към големите населени места за недопускане на автомобилни колони са осигурени на територията на ОД на МВР-Сливен, съобщават от полицията. 

Днес, на 1 и 2 май и на 6 и 8 май дейността на служителите, работещи по контролна движението по пътищата, ще е насочено към подпомагане и регулиране на движението пътищата; контрол над водачите с рисково поведение; както и над водачите с опасно и демонстративно управление на МПС, които извършват рисковани маневри и създават реална опасност от пътни инциденти.

Ще бъде въведено временно ограничение на движението по републиканска пътна мрежа на МПС над 12 тона, включително и на състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за времето от 16,00 до 20,00 часа на 28 април и 5 май; от 14,00 до 20,00 часа на 2 и 8 май. 

Планирани са операции „Алкохол и неправоспособност”. Планиран е засилен контрол в районите на питейни заведения и дискотеки, както и по третокласните общински пътища. Акцентът при проверките ще пада върху употребата на алкохол, упойващи вещества, правоспособност и поставяне на обезопасителни колани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама