Правителственият "Фалкон" заминава за Благодатния огън

09:56, 29 апр 16 / Политика 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Утре пак сме подсигурили правителствения самолет за владиците, които ще отидат и ще донесат от самия Божи гроб свещения огън". Това обяви премиерът Бойко Борисов по БНТ. От съобщение на Светия Синод на Българската православна църква става ясно, че „с благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит", Свещения Благодатен огън, който „слиза всяка година на Велика събота на Гроба Господен“ ще бъде донесен от Браницкия епископ Григорий, който е викарий на Софийския митрополит. Духовниците ще заминат в ранните зори на Велика събота с правителствения "Фалкон" и ще се приберат вечерта.

"Дай Боже да се запали, защото нали знаете, че не сигурно дали ще се запали, след това ще го разпръснат за Великден по всички храмове и манастири в България, за да може българите от самия източник на огъня да запалят свещичката", каза премиерът. „Днес всички християни, всички българи ще намерят време да отидат до църквите и да минат под плащеницата, да се смирят”, заяви премиерът и уточни, че са взели добро решение на днешния ден да не се работи.

„Човек всеки ден трябва да се амбицира и да доказва най-доброто от себе си и в същото време да бъде смирен. Смирение, смирение, смирение – това го е казал Господ”, уточни премиерът. На въпрос кога трябва да се прощава премиерът каза, че „Неслучайно в нашата религия има и такива дни. Има цяла седмица за прошка, когато Господ е писал заветите е знаел, че колкото и човек да се старае триста шейсет и няколко дни все ще сгреши някъде”. „Оставил е време, когато човек е направил нещо не добро, да се извини и да поиска прошка от най-близките си и от хората пред които мисли, че е сгрешил”, добави Борисов.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама