Ученици и администрация в Разград се обединиха против агресивното поведение

11:23, 29 апр 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) от няколко години провежда съвместни инициативи с учебните заведения от общината, насочени към превенция на агресивното поведение сред учащите и утвърждаване на взаимоотношения на толерантност и разбирателство между тях.

През  февруари  инициативна група ученици от девет училища от града прие декларация за включване в ”Движение  за език без омраза 2016-2017г.”, обявено от Съвета на Европа. Като част от него в навечерието на Великден се проведоха нови две инициативи.

В ОУ „Отец Паисий” се състоя турнир по футбол, под наслов „Общуваме толерантно, играем честно”. В началото състезатели и зрители се запознаха и приеха принципи на игра и взаимоотношения по време на провеждане на срещите, които оформиха като харта на турнира. Подписвайки хартата четирите отбора от 5-ите и 6-ите  класове заявиха желанието си да играят честно и без грубост, да спазват правилата на играта, да уважават всички състезатели, съдиите и публиката, да приемат поражението с достойнство. Подкрепяни от съучениците си отборите се състезаваха с голямо желание за представяне на ниво. Добри футболни умения показаха и момчетата и момичетата включени в отборите.

В края на турнира организаторите от Местната комисия  наградиха отборите с грамоти, футболни топки и бонбони. Отличени бяха и най-толерантните състезатели от четирите отбора. На I място се класира отборът на VI „Б" клас, II място зае отборът на V „Б" клас, III място си поделиха отборите на V „А" и VI „А" клас. Отличени бяха и най-толерантните състезатели от четирите отбора: V „А" - Бехрин и Кадер, V „Б" - Ерчин и Синем, VI „А" - Сабри и Айше.

Учениците от начален етап в ОУ „В.Левски” подготвиха и изнесоха тематичен концерт под наслов „Заедно творим добрини”. С много емоции в театралната зала на училището те представиха драматизации, песни, стихове и дори театрален спектакъл от формацията „Роли Дроли“, всички свързани с темата за доброто. Сред зрителите на концерта бе заместник-кметът на община Разград Ердинч Хасанов.

На финала на концерта всеки изявил се клас получи от секретаря на МКБППН Диана Господинова грамота за участието, футболна топка и кутия бонбони.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама