Провериха 45 църкви за пожарна безопасност в Старозагорско

07:30, 30 апр 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служители от Регионална Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" извършват тематични проверки, проверени са 45 православни храма, в които има богослужения, съобщиха от ОДМВР Стара Загора. При тези проверки се обръща особено внимание на създадената организация за пожарна безопасност, осигуряването на условия за успешна евакуация, изправността на електрическите и отоплителни инсталации и съоръжения, изправността и наличието на уредите и съоръженията за първоначално пожарогасене, осигурените условия за успешно пожарогасене.

Извършват се и инструктажи по пожарна безопасност на длъжностните лица в храмовете, като се акцентира върху ограничаването на предпоставките за възникване на пожари в църковните храмове, както и първоначалните действия при пожар и евакуацията на посетителите. Пожарникарите са проучили оперативната обстановка, начините на водоснабдяване и пътищата за достъп. Проверките за организацията и контрола и изпълнението на предписаните мерки за пожарната безопасност продължават и в момента.

От полицията призовават и гражданите да се спазват правилата за пожарна безопасност. Да се борави внимателно със свещите при посещението в църковните храмове и при пренасянето им по домовете. Всяка запалена свещ крие опасност, особено за хората с по-дълги или обемни коси, които лесно могат да пламнат. Запалените свещи, които се пренасят след църковните церемонии, могат да създадат предпоставки за възникване на пожари. Оставянето им без надзор върху горими предмети или в близост до горими материали, може да предизвика пожар. Опасност за запалване се крие и при пренасянето на запалени свещи в автомобилите. След прибирането си в домовете, запалените свещи не трябва да се оставят без надзор. Не бива да се допуска децата да играя със свещите, а боравенето с тях да става само с родителски контрол. Възрастните, трудно подвижни хора и децата са най-честите жертви на пожари, затова не ги оставяйте сами в къщи и заключени!, се казва още в призива на органите на реда.

Оттам съобщават още, че по време на празниците на тел.112 и в районите управления на полиция и пожарна ще има денонощни дежурства.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама