13.5 е средната цена на агнешкото в Плевен за Великден

08:20, 30 апр 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 10. 50 до 16. 50 лв за килограм се продава агнешкото месо в Плевен за Великден, установи репортерска проверка на "Топновини" в магазинната мрежа. Масово се предлагат вносни продукти, но на някои места може да се открие и българско производство.

Комплектите с традиционните агнешки субпродукти вървят от 3.3 до 10 лева за килограм. Бъдете внимателни при закупуване, защото получихме сигнали от граждани за развалена стока, въпреки че според етикетите срокът на годност не е изтекъл.

Яйцата се търгуват на цени от 3.5 до 6 лева за кора (размери М и L), като в много обекти също се предлага само вносна стока. Ако предпочитате българското, първо внимателно прочетете етикета, а в случай на пропуск от страна на търговеца попитайте продавачите.

Салатите вървят на средна цена от 40 стотинки, което е доста по - евтино сравнено с миналата година. На предния Великден един килограм от зелената стока се търгуваше за около 6 лева.

Козунаците по магазините са на около 2.5 лв за килограм.

От Комисията по защита на потребителите бяха категорични, че ще бъдат на линия по време на празниците, тъй като по техни наблюдения, точно сега гражданите са най-уязвими. От КЗП съветват потребителите да внимават откъде пазаруват и да избягват амбулантните търговци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама