Полиция охранява храмовете по празниците

08:26, 30 апр 16 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В ОД  на МВР-Сливен е създадена организация за обезпечаване на обществения ред, сигурността и осигуряване на пожарна безопасност и защита на население по време на честването на църковния празник Възкресение Христово- Великден, както и свързаните с него почивни дни. Планирани са специализирани полицейски операции с оглед превенция и противодействие на правонарушенията. Инициирани са срещи от районно управление с отговорници на обекти на Българската Православна църква, като се акцентира на повишаване на бдителността и за по-добър обмен на информация с полицейските структури за своевременна реакция при възникване на необходимост.

Планирани са съвместни инициативи с органите на местното самоуправление са действия по опазване на обществения ред и недопускане на инциденти по време на тържествата. Служители на ОД на МВР-Сливен провездат срещи с ръководителите на частните фирми, извършващи охранителна дейност в местата, където се очаква да се състоят празничните мероприятия, като целта е подобряване на бдителността и пропускателния режим.

Засилено полицейско присъствие ще има в районите на ЖП гари и автогари, пазари, тържища и други места, където  се очаква да има голямо струпване на хора.

Предприети са действия за улесняване пропускателната способност чрез регулиране и насочване на автомобилите, контрол на паркирането в подходите към масово посещавани църковни храмове на 30 април срещу 1 май.

Гражданите могат да подават сигнали на тел.112 и на дежурните телефони на районните управления на МВР: РУ-Сливен – 044 644 333 ; РУ-Нова Загора – 044 644 475 ; РУ-Котел – 044 644 485 ; РУ-Твърдица – 044 644 495

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама