Бул. „Трети март“ е отворен за движение

09:01, 30 апр 16 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският булевард „Трети март“ е отворен за движение от Разпети петък. „Вторият етап на ремонта (от бул. "Република" до ул. "Вяра") приключи, остават довършителни дейности и маркировка на трасето. Рехабилитацията на един от най-тежко увредените булеварди във Варна бе неотложна и трудна, но резултатът си струва - от „Владиславово“ до центъра вече се пътува по все по-хубави улици. Благодаря за търпението и разбирането на всички“, написа във Фейсбук профила си кметът на Варна Иван Портних.

Изпълнителят на ремонта пое ангажимент автомобилното движение по трасето да бъде възстановено за Великденските празници при посещението преди дни на регионалния министър Лиляна Павлова. В реконструкцията на булеварда на обща стойност около 3,5 млн. лв. са заложени подмяна на подземната комуникация - изграждане на водопровод с дължина 790 м, на нова битова канализация - 760 м, възстановяване на дъждовната канализация с нови шахти и оттоци, изместване на контактна мрежа, както и ремонт на леглото на пътя, полагане на нова асфалтова настилка с площ 10 500 кв. м, изграждане на средна ивица в пътното платно, джобове за автобуси и тролеи, поставяне на нови бордюри, обновяване на уличното осветление.

Останалата част от трасето по ул. "Вяра" до дом "Младост" ще се ремонтира на по-късен етап, тъй като предстои първо подмяна на дъждовната канализация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама