Помагат на деца в риск от изоставяне в Стара Загора

09:21, 30 апр 16 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Меморандум за съвместна работа с българския клон на благотворителната организация „Надежда и домове за децата” подписаха преди дни областният управител на Стара Загора Георги Ранов и изпълнителният директор на организацията Георги Симеонов.

Целта е повече деца да останат в биологичните си семейства, а там където това е невъзможно да бъдат настанени в приемни. В област Стара Загора вече се работи успешно с пет деца в риск. Съвместната работа е фокусирана най-вече към деца от 0 до 3 години.

„Сътрудничеството е стъпка към осъществяване на приоритетите, заложени в Областната стратегия за развитие на социалните услуги  за периода 2016-2020 г. Ще работим в посока осигуряване на закрила, равен достъп и социално включване на уязвими деца и техните семейства. Друга наша цел е да разширим мрежата от социални услуги за подкрепа, предоставяне на добра грижа, социална интеграция и индивидуално развитие на децата и семействата им, както и да създадем нови социални услуги, които развиват форми на алтернативна семейна грижа”, обясни областният управител Георги Ранов.

 „В основата на нашата философия е да помагаме на семейства в криза, които изоставят децата си. Нашето мото е: по-добре в бедно семейство, отколкото в луксозна институция. Имаме методи и подходи, които следваме, за да реализираме целите си. От 4 години сме в България. Виждаме, че нашата мисия не е невъзможна. Участвали сме в закриването на 11 социални институции за деца”, каза Георги Симеонов.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама