София посреща чудотворната икона „Света Богородица – Всецарица”

09:31, 30 апр 16 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На Велика събота в храм-паметника „Св. Александър Невски” ще бъде посрещната иконата „Света Богородица – Всецарица”. В 11:30 чудотворната иконата ще бъде внесена тържествено в храма и всички желаещи ще могат да я докоснат и да и се помолят.

Чудотворната икона ще бъде посрещната с литийни песнопения в нейна чест, а на 1 май ще бъде изнесена за поклонение с цел измолване от Св. Богородица на нейния майчински покров, който да послужи за изцерение както на всички с онкологични проблеми, така и на всички, които търсят застъпничеството на божията майка пред нейния син Иисус Христос.

Иконата е осветена в светогорския манастир Ватопед, където се съхранява оригиналният чудотворен образ на иконата, която помага на всички, притичващи се към нея с вяра онкологично заболели хора. 

По повод най-големия празник за всички православни християни – Възкресение Христово, светият образ ще престои в катедралата до 2 май – втори ден на Великден, когато църквата чества паметта на цар Борис, на когото е посветен южният олтар на патриаршеската катедрала. 

След празничната литургия на 2 май иконата ще бъде тържествено пренесена в Гигинския Църногорски манастир „Св. безср. Козма и Дамян“, където за винаги ще бъде обект на свято преклонение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама