Великотърновци ще посрещнат Великден на Царевец

09:57, 30 апр 16 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За поредна година жителите и гостите на Велико Търново ще посрещнат Великден зад крепостните стени на Царевец. 

250 факли ще озарят нощното небе над историческата местност. Влизането в крепостта Царевец ще бъде възможно тази вечер след 22.30 часа. С осветителни тела ще бъде маркиран маршрутът, който отвежда до Патриаршията музей „Възнесение Господне”.

Началото на пасхалното богослужение е в 23.30 часа, а в 00.00 часа ще бъде посрещнат благодатният огън. Възкресението ще бъде възвестено с празничен звън на всички камбани и с празнични илюминации. В 00.30 часа от Патриаршията музей започва литийното шествие с факли, а доброволци ще се грижат за безопасността на гражданите.

Светата литургия по случай светлия християнски празник в катедралния храм „Рождество на Света Богородица” започва в 01.00 часа.  Богослужението по случай Второ възкресение ще се състои на 1 май в новия храм „Възкресение Христово”, който се намира в парк „Руски”, като ще започне от 11.00 часа

В 21.00 часа на площад „Цар Асен I” жителите и гостите на Велико Търново ще могат да наблюдават аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – Звук и светлина”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама