Френска видеоигра предизвика дипломатически проблем между Боливия и Франция

01:47, 02 мар 17 / Свят 25 222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министрите на външните и на вътрешните работи Фернандо Хуанакуни и Карлос Ромеро привикаха посланик Дени Уилбо, за да му връчат писмо, адресирано до Ubisoft. Нейната видео игра "Ghost Recon Wildlands" излиза на 7 март на пазара. Това стобщиха от  АФП. В писмото се казва, че властите в Боливия си запазват правото да реагират по всички законни начини срещу играта.

Според тях играта представя Боливия като страна на наркотрафиканти с корумпирано правителство, което контролира населението и смачква всеки опит за протест. Инцидентът идва два дни, след като парламентът на страната одобри закон увеличаващ площта за легално отглеждане на кока – суровина за производството на кокаин, от 12 000 на 22 000 хектара. „Парадоксално е, че френска компания, поставя под съмнение нашите действия за борба срещу наркотрафика, като се има предвид, че именно ние се борим с него с френска техника“, заяви министър Ромеро.

Той припомни, че Боливия е закупила 6 хеликоптера Superpuma за 25 млн. долара, както и проект за радарни станции на стойност около 200 млн. долара. Според ООН Боливия е трите в света производител на кока след Колумбия и Перу.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама