Творчески маратон подпомага младежки проекти

09:46, 02 мар 17 / Култура 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Идеите на архитекти, дизайнери, предприемачи, музиканти, художници, готвачи за развиване на сърцето на Гръцката махала във Варна като ново градско пространство – Таляна, ще развива творчески маратон през следващите 3 дни. Целта е пространството между улиците „Преслав“, „Цар Симеон“ и гаровия площад „Славейков“ да се утвърди като зона за иновации.

Предложенията в тази посока бяха набрани до 20 февруари от общинския фонд „Култура“ и бяха подложени на електронно обществено гласуване на страницата varna2017.bg/bg . За развитието на Таляна те постъпваха по едно от ключовите направления на „Варна – Европейска младежка столица 2017“, наречено „Проект за милиони – Инно Варна“. По него са подадени 8 проекта.

Събралите най-много обществена подкрепа проекти ще участват в творческия маратон през почивните дни от 3 до 5 март. На него екипите, които са ги предложили, ще доразвият идеите си с помощта на ментори, утвърдени имена, в конкретните тематични направления. Търсеният резултат е подобряване на имиджа на града и повишаване на привлекателността и търговската динамика в района на Таляна чрез творчески решения по темите: архитектурна среда, градски дизайн, предприемачество, уеб апликация, гурме, улично изкуство (рисунка/графити).

Финализираните идейни предложения ще бъдат представени пред варненци на 5 март от 16 ч. в Юнашкия салон. Входът ще бъде свободен с регистрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама