При спецакция арестуваха рекетьори, изнудвали управител на дружество с германско участие

11:48, 02 мар 17 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четиримата са задържани при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура на 1 март 2017 г., съобщиха от държавното обвинение. Предстои повдигане на обвинение на 5-ия участник в престъплението.

Според обвинението петимата са изнудвали управител на дружество, регистрирано в България и занимаващо се със селскостопанска дейност, сред чиито собственици са и германски инвеститори.

Събраните доказателства сочат, че през лятото на 2016 г. изнудвачите принудили чрез заплахи управителя на фирмата да подписва документи, с които им предоставил парите от продажбата на добитата селскостопанска продукция. Впоследствие го принудили да продаде техника и активи на фирмата на конкретен купувач на многократно по-ниска цена. Събраните доказателства сочат, че документите, с които било „източвано“ дружеството са съставяни от адвокат от Монтана, който е сред задържаните. По първоначални данни щетата за дружеството от действията на изнудвачите надхвърля 600 000 лв.

При извършените претърсвания и изземвания са открити множество документи, доказващи престъпната дейност. У един от задържаните са открити незаконно притежавани патрони. Събрани са свидетелски показания, както и резултати от извършени експертизи. 

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на четиримата задържани е наложено прокурорско задържане до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама