500 участници се включват в маратон „Пловдив“ 

16:35, 02 мар 17 / Спорт 25 399 Шрифт:
Автор:

За участие във второто издание на маратон "Пловдив" до момента има записани 500 участници от 21 държави, Сред тях са Аржентина, Белгия, Хърватска, Македония, Холандия, Русия, Сърбия, Испания, Турция. Седем са участниците от САЩ. "Досега най-възрастният, записал се, е 62-годишен българин. 27 процента са жени, със средна възраст 32 години, което е рекорд за подобни мероприятия. Подготовката продължава и в момента", каза заместник-кметът Георги Титюков.

Общият награден фонд е 15 000 лева. По 3000 лева очакват победителите в женския и мъжкия маратон, за второ място са предвидени 2000 лева, а за трето – 1000 лева. За полумаратона наградният фонд съответно е 800, 500 и 300 лева.

Трасето, през което ще преминават участниците, е сертифицирано от Международната лекоатлетическа организация. Това означава, че всички резултати са валидни за класиране в световни маратони.

„Маратонът в Пловдив ще бъде в една обиколка от 42 км и включва едни от най-атрактивните места в града., Минава през Главната улица, Стария град, Младежкия хълм, парк "Лаута", Гребна база, Царсимеоновата градина и т.н.“, обясни Георги Маринов, заместник-кмет по „Обществен ред“.

Маратонът ще може да се следи в реално време и ще се знае къде се намира всеки участник и какво е неговото време. Пробегът е част от спортния календар на Община Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама