ОИЦ-Шумен откри кампания „Заедно за Европа“

12:10, 10 мар 17 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В рамката на кампанията „Заедно за Европа“ ще се честват три годишнини, които ОИЦ-Шумен ще отбележи паралелно с дейностите по проекта  –  10 години от членството на България в Европейския съюз, 60 години от създаването на  Европейския социален фонд (ЕСФ) и 6 години от създаването на мрежата от Областни информационни центрове в България.

„Кампанията е акцентирана към младите хора, към студентите, към хората от бизнеса, но не са забравени и основните целеви групи – ползвателите на европейски средства“, сподели на нарочна пресконференция, с която се даде символично начало на кампанията, управителят на ОИЦ-Шумен Галина Минчева.

В продължение на един месец ще се промотират най-добрите проекти на Област Шумен, които са се случили през предходния и настоящия програмен период. Това ще стане чрез интерактивна карта на проекта, която е качена на сайта на Областна администрация.

Представяне на интерактивната карта на сайта на Областна администрация-Шумен. Снимка: Topnovini.bg

Проектите, които са регистрирани и качени на картата, ще бъдат харесвани (лайквани) от страна на останалите бенефициенти, които не са участвали в него. Според  броя на харесванията накрая ще се направи своеобразна класация, по която ще се отличат десетте най-добри проекта.  Те могат да бъдат от всеки един от петте фонда от сегашния или от предишния програмен период.

Интерактивната карта. Снимка: Topnovini.bg

Проектът стартира днес (10 март) и ще продължи до 3 май. Ще приключи в 14 часа с дебат между 4 шуменски училища в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“. 

През целия месец април от шуменския информационен център предвиждат да се направят дни на отворените врати в десет училища на територията на Община Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама