КЕВР отложи решението за цената на водата в София

12:26, 10 мар 17 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Комисията на енергийно и водно регулиране (КЕВР) не взе решение и днес за поскъпването на водата на софиянци. Регулаторът отложи за следващо заседание въпроса за бизнес плана на „Софийска вода“ като ВиК оператор за периода 2017-2021 г. и за цените на дружеството, съобщиха от държавната комисия. 

Под обществения натиск КЕВР вече два пъти отложи увеличението на цената на водата в столицата.

Поскъпването на водата създаде разногласия в комисията. На закрито заседание на комисията на 27 февруари беше отхвърлен проекта на работната група за по-малко увеличение на цената. Тази възможност е отхвърлена с остри критики на четирима от комисарите – Ремзи Осман, Светла Тодорова, Димитър Кочков и Валентин Петков. Проектът е подкрепен единствено от председателя на комисията Иван Иванов става ясно от публикувания протокол от закритото заседание.

Недоволни софиянци тази сутрин отново се събраха на протест пред сградата на комисията. Исканото от "Софийска вода" увеличение е с 18 %. По-скъпата вода трябваше да бъде факт от 1 март. С 18 % увеличение кубик вода ще стане 2,16 лева. Това прави с 30 стотинки повече.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама