Над 30 сигнала за нарушения са подадени до Комисията за регулиране на съобщенията

16:25, 10 мар 17 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изнесена приемна на Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/ се състоя в зала „Май", съобщиха от общинската администрация.
Участие взеха кметът Стефан Радев, кметовете на населени места, секретарят на общината Валя Радева, граждани. Председателят на КРС д-р Веселин Божков запозна присъстващите с основната дейност на Комисията и отговори на конкретни въпроси.

„Целта на срещата е Вие да информирате за проблемите и поставите въпросите си, свързани с доставката на електронни и пощенски услуги, на най-високо ниво, за да може Комисията да окаже съдействие за разрешаването им”, посочи кметът на Сливен.

Веселин Божков увери, че Комисията в едномесечен срок ще провери съответните жалби, свързани с използването на електронни съобщителни услуги /радио, телевизия, стационарни телефонни и мобилни услуги/ на територията на общината и областта. „Имаше изключителна активност. Повече от 50 души проявиха интерес към приемната. Подадени бяха над 20 молби от жалбоподатели. 

В част от жалбите има повече от три въпроса, така че има над 30 сигнала за нарушения", посочи председателят на КРС. „Там където има нарушение ще се съставят актове и съответно наказателни постановления. Когато има възможност играем ролята и на медиатори, стига да се решат проблемите", каза още Божков.

Доминиращи са сигналите за липса на покритие на мобилните оператори в селища в равнината част на общината. Според него е недопустимо мобилните оператори да обявяват покритие от 99.9 на сто, а само посочените тук села дават по голям процент на липса на сигнал. КРС са задължили операторите да публикуват карти с реалното си покритие, и да инвестират в подобряване на качеството на услугата и обхвата.

Поставен бе въпрос за роуминга, както и за автоматичното подновяване на договори за съответната услуга. Някои от кметовете изразиха опасения от закриване на пощенските станции. Ще бъдат проверени и сигнали за многократно увеличение на задълженията на потребителите, след намесата на фирми, които събират стари задължения. Кметове поискаха също така да получат достъп до замерванията, свързани с вредното влияние върху хората на клетки и антени, поставени в близост до жилища и обществени заведения.

За тази година от Община Сливен са постъпили 5 жалби, които комисията е проверила. Някои са неоснователни, за други е наложила съответните санкции, каза още председателят на КРС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама