Започва укрепване на два от изгорелите тютюневи складове в Пловдив

14:30, 03 апр 17 25 330 Шрифт:
Автор:

До 2 седмици ще започнат дейностите по укрепване на изгорелия тютюнев склад, който е дарен от Кудоглу, съобщи днес кметът на Пловдив Иван Тотев. Община Пловдив е издала всички необходими документи за укрепителните дейности включително и строително разрешение.

По желание на собствениците на склада се предприемат мерки и за възстановяването му. Прокуратурата е отговорила положително на писмото с искане да бъдат освободени и върнати на Община Пловдив конфискуваните документи във връзка с делото за палежа. "Можем още другата седмица да издадем скица виза за проектиране, което е най-важното нещо, за да започне по същество възстановяването", каза кметът.

Собствениците на полусъборения тютюнев склад на ул. „Одрин“ 8 също са депозирали в Община Пловдив намерение за укрепване и възстановяване на сградата. "Имаме документите и вече подготвяме процедура по закона за обществените поръчки за избор на изпълнител", заяви още Тотев.  

Той допълни, че има обявени намерения за укрепването и на другите два склада, пострадали в пожара. Припомняме, че срещу клошара Любомир Данчев е повдигнато обвинение, че умишлено е подпалил единия от складовете и от него пламъците се прехвърлили върху другите три. Щетите се изчисляват на 15 милиона лева, които собствениците могат да предявят към бездомния мъж.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама