30-годишен мъж с условна присъда за търговия с гласове

18:23, 03 апр 17 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

30-годишен мъж от село Мечка, Плевенско, получи условна присъда по обвинение за търговия с гласове в деня преди изборите за народни представители. Юсеин А. е осъден по бързо производство за престъпление против политическите права на гражданите. За провинението си той получава 11 месеца лишаване от свобода. Присъдата е отложена с три години изпитателен срок. 
Мъжът е признат за виновен за това, че на 25.03 в село Мечка, област Плевен, при условията на продължавано престъпление, дал на други лица / мъж на 73 години и на мъж на 30 години от същото село – суми от по  20 лева/, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на изборите за 44-то Народно събрание в полза на определена политическа партия.


На 25.03 обвиняемият се  е обадил по телефона на по-младия от  мъжете и поискал да се срещне с него и баща му.  Малко по-късно в дома им той им дал агитационен материал на политическа партия и сумата от по 20 лева, като ги уговорил да гласува с определена бюлетина. 
 

В деня на изборите  30-годишният мъж посетил избирателна секция в село Мечка. Той бил пресрещнат от обвиняемия, който му казал да снима с мобилният си телефон бюлетината, след отразяването на неговия вот. Мъжът снимал бюлетината след отбелязването, а след като излязъл, показал снимката на обвиняемия. Това било забелязано от свидетел, който уведомил служител полицията в Пордим, който охранявал избирателната секция. 
Споразумението има последица на влязла в сила присъда.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама