Ибрахимович е уверен, че Юнайтед ще финишира в топ 4

16:06, 04 апр 17 / Спорт 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нападателят на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович вярва, че "червените дяволи" ще завършат сезона в топ 4 на Висшата лига, предаре БГНЕС.

Шведът се завръща днес в игра при домакинството на Юнайтед на Евертън в 31-ия кръг от английското първенство, след като изтърпя наказание от три мача за удар с лакът срещу защитника на Борнемут Тайрън Мингс.

Ибрахимович пропусна двубоя с Челси за Купата на Англия, както и срещите от Премиършип срещу Мидълзбро и Уест Бромич Албиън.

Той говори пред клубната телевизия за завръщането си на "Олд Трафорд", както и за останалата част от кампанията.

"Твърде рано е да говорим, но ако спечелим два-три поредни мача можем реално да се класираме в челните места на първенството. Мисля, че ние ще го направим и ще бъдем в топ 4. Ние трябва да спечелим точките, които са ни нужни за Шампионска лига, независимо, че в момента се намираме на границата", смята Златан.

35-годишният футболист сподели, че наказанието, което изтърпя не му е повлияло: "Чувствам се по-добре, отколкото бях. Преди бях по-емоционален и дълбок в чувствата си, докато сега гледам повече върху играта си на терена. Вярвам на съотборниците си, имам им пълно доверие.

Това е част от играта, не може винаги да играеш. Понякога си извън игрището заради контузии, наказания, както и поради някакви други причини. Учиш се от всичко", добавя звездата на "червените дяволи".

Той смята, че може да върне позитивността в отбора със завръщането си на терена, както и да помогне за спечелването на решаващите точки.

"Чувствам се добре. Липсваше ми "Олд Трафорд" и играта със съотборниците ми. Най-накрая се завръщам, като се надявам, че ще го направя с позитивни емоции.

Един мач може да промени много - изведнъж може да си трети, четвърти, пети или шести", заключи Ибрахимович.

В момента Манчестър Юнайтед се намира на пето място в класирането с актив от 53 точки. Четвърти с пет пункта повече е Манчестър Сити, който утре гостува в зрелищен сблъсък на Челси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама