Правят кръгово за трафика по "Боряна" и "Монтевидео"

12:16, 13 апр 17 25 1539 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

Завършва първият етап от ремонта на улица "Боряна" в столичния квартал "Овча купел", обяви пред медиите зам.-кметът по транспорт на Столична община Евгени Крусев, който инспектира днес работата там. 

Снимка: Topnovini.bg
Снимка: Topnovini.bg

"Ремонтът на ул. "Боряна" се наложи заради паважа върху нея и неравностите. През годините са правени многократни опити да бъде  ремонтиран частично този паваж, но това се доказа като нетрайна мярка. Освен това има и много жалби и сигнали от граждани за състоянието на улицата  и затова беше предприет нейния основен ремонт", обясни Крусев. 

Ремонтът обхваща полагането на нова асфалтова настилка, нови тротоари и бордюри и ново осветление. Веднага след Великденските празници започва и вторият етап на ремонта  – от ул. "Народен герой" до ул. "Любляна". 

Стойността на ремонта е около 800 000 лева без ДДС, а изпълнител е „Трейс Груп Холд”. Гаранцията на обекта е 5 години", допълни зам.-кметът.

Евгени Крусев обясни, че обновяването на "Боряна" е съобразено с предстоящия проект за ремонт на бул. "Монтевидео" в същия квартал, който ще се изпълни тази година. На пресечката на двете улици е предвидено кръгово кръстовище, така че да се осигурят безконфликтно връзките по всички направления. 

"Ремонтът на бул. "Монтевидео" започва след няколко месеца. За края на април е насрочено последното дело за имот, който ще бъде отчужден. Над 25 имота бяха отчуждени за този булевард, защото освен че ще бъде ремонтирана настилката му, която също е паваж, той ще бъде разширен двойно. Ще има нови тротоари, ново отводняване и ще промени коренно  облика си", съобщи още Крусев. 

Дейностите по "Монтевидео" са координирани с изграждането на метростанция от третия метродиаметър  в квартала. Стойността на ремонта на "Монтевидео" е 8 млн. лева, а изпълнител е отново "Трейс Груп Холд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама