Прокуратурата в Хасково върна открадната икона на „Св. Димитър”

15:50, 13 апр 17 25 413 Шрифт:
Автор:

Иконата, която бе открадната от църквата „Св. Димитър в Хасково бе върната в православния храм с решение на Районна прокуратура. Постановлението за връщането й стана с разрешение на наблюдаващия прокурор Христина Жисова. На въпрос на Topnovini.bg, че това е станало, защото държавното обвинение е решило да бъде мило и добро в Страстната седмица, тя отговори: „Това са ваши интерпретации”.

В православния храм, в навечерието на светлите празници, отец Петър посрещна на нож журналистите, които тръгнаха по следите на обира. „Не искам да се занимавам с журналисти, ял съм ви попарата”, каза той.

Снимка: Topnovini.bg

Неофициално стана ясно, че църквата е предоставила видеозапис на полицията, което е улеснило изключително работата на криминалистите.

Topnovini.bg се срещна и със заподозрения за кражбата. Открихме го в Градската градина до дома му, но той отказа да говори и заяви, че никога не е бил в полицията. Неофициално се разчу, че полицията не е арестувала 52-годишният мъж, защото здравословното му състояние не позволява.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама