Четящи хора се срещнаха в офиса на ОИЦ - Разград

07:00, 14 апр 17 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният информационен център (ОИЦ) в Разград прие за пореден път поканата на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев” да бъде един от домакините в националната кампания „Маратон на четенето” и „Походът на книгите”, съобщиха от Центъра. Инициативите са на Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА) и Асоциация „Българска книга”. Провеждат се за дванадесети път, целта е чрез четенето да се утвърди библиотеката като значимо място за четене, общуване и срещи на общността.

В поредното четене на книги в офиса на ОИЦ участие взеха библиотекари от Регионалната библиотека, педагози, художници, общественици,  експерти от общинската администрация, екипът на ОИЦ и местните автори Дулинко Дулев и Оля Недкова.

Всички те прочетоха откъси от свои любими произведения – на Станислав Стратиев, Мадлен Алгафари, Чингис Айтматов, Жул Верн, Стивън Хокинг, и стихове на Борис Вулжев, Мирела Иванова и Марко Ганчев.

 

Оля Недкова представи разказ от последната си книга „Пачуърк”. Дулинко Дулев прочете записаните от него спомени на Петър Слабаков от началото на актьорската му кариера ‒ в Разградския драматичен театър „Антон Страшимиров”, включени в подготвяната за печат история на театъра, с работно заглавие „Времето на летящите хора”.

Вече по традиция, след четенето участниците споделиха впечатления и препоръки за предпочитани от тях книги. Общо бе мнението, че четенето и общуването с книгите, носители на непреходните ценности в човешката история и култура, събира и обогатява хората.

 В края на събитието, представителите на Регионалната библиотека връчиха на екипа на ОИЦ-Разград грамота за активно участие в дванадесетия Маратон на четящите хора, с пожелание ползотворното партньорство между двете институции да продължи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама