В Белград се проведе 11-тия протест "Срещу диктатурата"

08:40, 14 апр 17 / Свят 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За 11-ти пореден път в сръбската столица Белград и в много градове на страната се проведоха протести "Срещу диктатурата", предаде БГНЕС.

Участниците в протеста в Белград се събраха на площада пред Скупщината и оттам се отправиха по централните улици на града, сградата на държавната телевизия и накрая пред правителството. Пред обществената телевизия множеството скандираше - "Искаме да предавате на живо". Голяма част от централните улици беше блокирана по време на протеста.

При пристигането си пред сградата на правителството множеството скандираше срещу премиера Александър Вучич. Протестиращите носеха плакати, на които пишеше: "Стига терор", "20 години безработен", "Ние не сме хулигани, а вашите деца", "Никой не трябва да бъде гладен и без дом". В началото на колоната имаше огромен транспарант - "Долу диктатурата". Протестиращите скандираха срещу цензурата и тоталния контрол над медиите когато минаваха край редакцията на "Политика".

Протестите в западната ни съседка започнаха ден след президентските избори на 2-ри април, които бяха спечелени още на първи тур от сегашния премиер Александър Вучич с 55% от гласовете. Хиляди сърби излизат на протест всеки ден без ясно лидерство и организирани чрез Фейсбук. Демонстрантите твърдят, че гласуването е било несправедливо и обвиняват Вучич, че става все по-авторитарен. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама