Помогнаха на незряща жена да стане майка в болница „Света София“

11:58, 14 апр 17 25 991 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С професионалната намеса и съдействие на лекарите от столичната МБАЛ „Света София“ само преди ден незрящата Теодора  Пенкова  родила напълно здраво момиченце, което  носи красивото име Мадлен, научи Topnovini.bg от пресофиса на болницата.

Първородната рожба на незрящата Теодора и татко Мариан е дълго чакана. След години на опити за зачеване и съвети за  ин витро оплождане, Теодора Пенкова отива за консултация при д-р Нели Честименова в ДКЦ „Света София” в столичния квартал „Люлин“.

Д-р Честименова установила тогава, че Теодора е бременна, въпреки че й били уверили, че няма шансове за естествено зачеване, а дори и теста й за бременност бил отрицателен”, споделя развълнуваната Теодора.

Тогава тя и съпруга и решили да опитат късмета си в столичната МБАЛ „Света София”, допълва щастливата майка. Ръководството на лечебното заведение я подкрепило напълно семейството.

Всички изследвания, манипулации, самото раждане и цялата грижа за майката и бебето й са били подарък от акушер-гинеколозите на МБАЛ „Света София”. На 12 април в 17:05 ч. Теодора усетила щастието да е майка и чула гласа на малката си дъщеричка. Мадлен е напълно здраво бебе с тегло 2400 гр. и ръст 45 см.

Самата Теодора е родена с тегло от едва 800 гр., като е оцеляла в кувьоз, но за съжаление е загубила напълно зрението си.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама