Спират асансьорите в пловдивската полиция

07:00, 26 апр 17 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сдружение BG Бъди активен предизвиква пловдивчани да забравят за асансьора и да се раздвижат като се качат по стълбите. На 26-ти април асансьорите у нас и в цяла Европа спират. Поводът е инициативата Ден без асансьори, която се провежда за трета поредна година. Целта е поне за ден хората да се движат по стълбите, без да използват ескалатори и асансьори.

Ден без асансьори (No Elevators Day) е европейска инициатива част от целогодишната кампания NowWeMOVE, която раздвижва все повече хора посредством събития свързани с физическата активност и спорта. Инициативата има за цел да фокусира общественото внимание върху важността от физическата активност за здравето и благосъстоянието на населението. И също така да демонстрира на гражданите колко лесно е да се движат, независимо от натовареното им ежедневие.

“Ден без асансьори” може да се осъществи навсякъде – в офиси, търговски центрове, обществени блокове, паркинги, университети и други обществени или частни сгради. Във всяка държава, концепцията може да варира според спецификите, но основната идея остава същата – да се промотира използването на стълбите, вместо асансьора.Естествено, събитието е доброволно и асансьорите могат да останат достъпни за хора с увреждания, както и за тези, които просто не проявяват желание да се включат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама