"Делфините" дариха оборудване за 28 000 лева на дома във "Виница"

08:38, 26 апр 17 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жизненоважна апаратура и оборудване на стойност 28 000 лева получи от младежката доброволческа група "Делфините" Домът за медико-социални грижи за деца във варненския квартал "Виница". Дарението включва термолегло за Отделението за недоносени бебета, реанимационно легло, масажно легло, ЕЕГ – биофийдбек и четири инфузионни помпи. 

Сумата за закупуването им бе събрана благодарение на традиционната коледна благотворителна кампания на „Делфините“. В продължение на два месеца младежите изработваха собственоръчно картички, които след това продаваха в седмицата преди Коледните празници. Стотици доброволци се присъединиха към инициативата благодарение на платформата „TimeHereoes” и им изпратиха картички от различни краища на страната. Освен тях се включиха и чужденци от Фондация „Деца на Балканите“. 

„Благодаря сърдечно на "Делфините" и се надявам тази добра новина да стигне до повече хора. От една страна, защото добрите дела трябва да бъдат поощрявани, и от друга, защото родителите на децата със специални потребности трябва да са информирани какви нови услуги ще могат да ползват. Както знаете, съвременната и модерна апаратура е от първостепенно значение, когато ние, лекарите, се борим за живота и здравето на нашите пациенти. Ето защо дарението, което получихме, е толкова ценно за нас“, каза директорът на дома д-р Стефка Джанкова. 

Настанените за резидентна грижа деца в Дома с вродени или придобити увреждания, хронично болни и недоносени са 50, а Центърът за ранна интервенция и рехабилитация към комплекса обслужва около 300 деца годишно. Приемат се пациенти от цялата страна, като престоят, прегледите, консултациите, всички рехабилитационни услуги са напълно безплатни. 

Миналия месец младежите от „Делфините“ откриха и Център за физиотерапия по метода на Бобат за деца с неврологични увреждания  в СБР „Термал“, средствата за който бяха събрани по време на тяхната миналогодишна коледна кампания. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама