МВР отчете успешно изпълнение на проект със средства по Норвежки финансов механизъм

10:22, 26 апр 17 25 525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Успешно изпълнение на проект със средства по Норвежки финансов механизъм отчете Министерството на вътрешните работи. Това информира БГНЕС.

Днес бе оповестено официалното приключване на проект „Развитие на комуникационната инфраструктура на МВР‘‘ на територията на Хасково, Кърджали и Смолян. Зам.- министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов и директорът на дирекция „Комуникационна и информационни системи‘‘ Младен Петров дадоха висока оценка на постигнатите резултати. Осъществено е минимум 70 % покритие с ТЕТРА сигнал в граничния район на трите областни дирекции. Осъществена е доставка, изграждане и интеграция на основно оборудване от 15 ТЕТРА базови станции, изградени са нови 20 обекта.

Проектът е реализиран по Норвежкия финансов механизъм, а неговата основна цел бе разширяване на комуникационната инфраструктура на МВР. Той стартира през 2014 година, а неговата стойност 2 852 740 евро. Бенефициент е Министерство на вътрешните работи, а заложените цели бяха: постигане на мултиплициращ ефект от вложените до момента в ТЕТРА системата европейски средства; включване на възможно най-широк кръг потребители за подобряване на взаимодействието и снижаване общите разходи за комуникации (полиция, гранична полиция, пожарна, бърза помощ и други); подобряване на обмена и защитата на информацията; предоставяне на нови услуги посредством изградената мрежа. Проектът е елемент от цялостния процес на модернизиране на работата на българската полиция и въвеждане на най-новите технологии и практики в нашата работа. Той е естествено продължение на изпълнение на ангажиментите от Министерство на вътрешните работи за осигуряване на максимално добри условия за свързаност и комуникация между структурите на министерството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама