В Плевен затягат мерките срещу незаконните превозвачи

14:26, 26 апр 17 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Комисията, назначена от областния управител на  Плевен Марио Тодоров, проведе второ заседание срещу незаконните превозвачи, съобщи местната администрация. 

Вече са налице спрени от движение „черни таксита“ със свалени номера, стана ясно на работната среща. Това е оказало положителен ефект върху функционирането на обществения транспорт. Областният управител Марио Тодоров отново призова представителите на ДАИ, икономическа полиция и прокуратурата. да обединят усилията си в съвместни акции.

На заседанието днес присъстваха зам.-областният управител арх. Бойко Балтаков, председателят на „Браншово сдружение на автобусните превозвачи от област Плевен“ Палушка Георгиева, представители на „Автомобилна администрация“ – „Контролна дейност – ДАИ“, на ОД на МВР – Плевен, управители на автобусни фирми и юристи. На заседанието на комисията бе поканен и представител на Окръжна прокуратура.

На срещата Палушка Георгиева изрази загриженост, че при липса на адекватни мерки, проблемът с незаконните превозвачи ще се задълбочи, а с това и отрицателният ефект върху обществените и държавни интереси. Гражданите също трябва да знаят, че ползването на такъв тип незаконни транспортни услуги до известна степен застрашава техния живот, здраве и сигурност. При тези превози са налице липса на опитни шофьори, професионална компетентност, психологическа годност, трудови договори, а някои от нелегалните шофьори са осъждани.

И занапред по общини ще се изготвят и актуализират списъци с номерата на нелегалните превозвачи, които ще бъдат предавани на органите на реда.

Присъстващите на срещата отбелязаха още, че трябва да има промени в законодателството, които да позволяват снимките от камерите да се приемат като доказателствен материал в съда. Такива са правилата в Румъния и Турция, където този тип незаконен транспорт е квалифициран като престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама