ВКС отмени оправдателна присъда на публичен изпълнител

10:20, 23 май 17 25 596 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Върховният касационен съд уважи протест на Апелативната прокуратура във Варна срещу решение на Варненския апелативен съд, с което бе потвърдена оправдателната присъда на публичен изпълнител от Агенцията за държавни вземания във Варна. Това съобщиха от пресслужбата на прокуратурата.

Недрет Неджибов бил предаден на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за това, че на 1 август 2008 г. в качеството си длъжностно лице - публичен изпълнител при Регионалната дирекция към Агенцията за държавни вземания във Варна, с цел да набави облага за дружество „Евро дринкс“, собственост на вече покойния варненския бизнесмен Михаил Михов, превишил правата си. Той издал разпореждане, с което прекратил производството по принудително събиране на публични вземания по изпълнително дело, въпреки че задължението на длъжника в размер на 498 728 лева не било погасено изцяло.

От действията му настъпили значителни вредни последици за държавата, тъй като не било събрано публично вземане за почти половин милион лева.

Варненският окръжен съд признал за невиновен и оправдал Неджибов. Въпреки протеста, подаден от Окръжната прокуратура във Варна, въззивната инстанция потвърдила оправдателната присъда със свое решение.

Последвал протест на Апелативната прокуратура във Варна, който Върховният касационен съд уважил. Върховните съдии връщат делото за разглеждане от друг състав на Апелативния съд във Варна. Решението им е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама