Обучават безплатно младежи с интерес към журналистиката

12:09, 23 май 17 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Безплатни обучения по фотография и доброволческа кампания за репортери и водещи започват във Варна. Това е част от най-новата инициатива на сдружение „ОРВ Медия“ – „Младежко медийно студио“, която се реализира като част от програмата „Варна – Европейска младежка столица 2017“ на общинската дирекция „Образование и младежки дейности“.

През месеците юни и юли ще бъдат организирани обучения по фотография и дигитална обработка на изображения. Те ще се провеждат през почивните дни и ще включват теоретична и практическа част. Тренингите са подходящи за хора, които имат собствена техника и минимални умения по фотография, обясняват организаторите. Целта е да бъдат повишени техните умения.

Кандидатите за участие трябва да имат вътрешна мотивация да се развиват като фотографи. Планира се групата да посети различни младежки събития и инициативи с цел заснемането им като практическо обучение. Предвидено е и посещение във фотостудио, където ще се проведе практически уъркшоп и среща с гост-фотограф, с който ще се дискутират различни въпроси на тема студийно осветление, студийна техника.

В рамките на инициативата „Младежко медийно студио – Варна 2017“ ще бъде организирана изложба с най-добрите фотографии от практическата част. Всеки, който се включи, ще получи специализирана литература по темата и сертификат за участие.

Вторият модул от инициативата е доброволческа кампания за набиране на млади хора с интерес към журналистиката и аудио-визуалните изкуства. Ако камерата те обича и искаш да си репортер или водещ, можеш да станеш част от екипа на „ОРВ Медия“. Всеки, който иска да бъде доброволец, ще получи безплатно обучение по журналистика и възможност да посети едни от най-големите събития, които се организират в града по повод титлата му Европейска младежка столица 2017. Доброволците ще могат да работят с професионална аудио и видео техника и да проследят целия процес по създаването на видеорепортажи. Ще бъдат създадени и новинарски емисии, които ще представят младежките събития във Варна.

Желаещите да се включат в инициативата могат да заявят участие с регистрация в сайта www.orvmedia.com.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама