Концертът за Ники с невероятен успех

12:23, 23 май 17 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

7816.52 лв. бяха събрани на Благотворителния концерт в подкрепа на Ники, който се нуждае от операция за отстраняването на туморно образование.  Това съобщиха от Инициативния комитет, който организира цялата благотворителна кампания в помощ на 17-годишния Николай.

Снимка: Ивайло Сакелариев

"Шумен чу зова за помощ и откликна по най - прекрасния начин.

Залата на ДКТ „Васил Друмев” беше препълнена, а билетите свършиха половин час преди началото на концерта. Хората пускаха отделените пари за билети в кутията за дарения и влизаха в залата. Въпреки липсата на места, никой не се отказа.

Концертът бе прекрасен, не защото в него участваха едни от най-популярните танцови формации и изпълнители на Шумен, а защото всички те го направиха от сърце. Дариха своя труд и време за една добра кауза. Благотворително участваха и хората от техническата поддръжка, водещите и режисьора. Залата също бе предоставена безплатно. Много  шуменци дойдоха до театъра само за да пуснат своите дарения.

Сумата от дарения и билети  възлиза на 6413.02 лв.,1242,50 лв. дари г-жа Иванка Петрова – кмет на гр. Смядово, която вместо цветя за рожденния си ден, помоли приятелите й да предоставят средствата за Ники. 

От благотворителния базар бяха събрани 161 лв., изделията за него бяха изработени и предоставени на организаторите от децата от Комплекс за социални услуги „Детелина”. Гражданите сами определяха цената на изделието, което искаха да купят. Благотворително се продаваха и балонените цветя изработени от Нели Георгиева, която вече няколко дни помага на каузата, като прави букети от балони и дарява сумата за Ники. Тя ще приема поръчки  до 1. юни.  

Всеки, който желае да се свърже с нея, може да я намери чрез Facebook  Nely Georgieva  или в цветарницата на Пети полк.  Нели най-добре знае колко трудно се събират средства, защото е леля на Наско, момчето, за чието лечение през 2015г. Шумен се обедини и съпреживя тяхната болка.

Събраната сума по банковата сметка на Николай до този момент е 46 147 лева. Към нея ще бъде прибавена и сумата от концерта.

Семейството на Ники изказва своите благодарности на всички дарители, не само за финансовата, но и за моралната подкрепа, защото няма по-хубаво чувство  от това да получиш надежда.  

Надеждата я дарихте всички ВИЕ - хора с големи сърца!"

Снимка: Ивайло Сакелариев
Снимка: Ивайло Сакелариев
Снимка: Ивайло Сакелариев
Снимка: Ивайло Сакелариев
Снимка: Ивайло Сакелариев
Снимка: Ивайло Сакелариев
Снимка: Ивайло Сакелариев
Снимка: Ивайло Сакелариев

Снимка: Ивайло Сакелариев

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама