Община Тервел награждава ученици, просветни и културни дейци

14:36, 23 май 17 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Тервел ще отличи по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост изявени ученици, учители и културни дейци, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева.

Наградите ще бъдат връчени по време на общинското тържество утре на открита сцена в центъра на Тервел.

За постигнати резултати в областни и общински конкурси и състезания и активно участие в образователния и културния живот на общината награда ще получи основно училище „Христо Ботев“ в с. Зърнево. По случай 65 години средно образование в Тервел ще бъде отличено СУ „Йордан Йовков“, а ПГТО „Дочо Михайлов“ - по случай 40 години професионално образование в града.

Седмокласничката Ели Цанкова е наградена за отличното й представяне в националния кръг на олимпиада по български език и литература. За отличното им представяне на областни олимпиади по различни дисциплини признание получават също учениците Данаил Петков /7 клас/, Йордан Йорданов /11 клас/, Станислава Михова /4 клас/, Айкут Мехмед /4 клас/, Ясмин Феим /11 клас/.

За отлични постижения на международни и републикански лекоатлетически състезания и активно участие в спортния и културния живот на община Тервел ще бъдат отличени абитуриентите Нягол Няголов и Борис Димитров.

Ръководители на музикални и танцови формации в общината ще бъдат отличени за активното им участие в образователния и културния живот на общината. Живка Ненова, която е начело на балет „Каприз”, е отличена за успехите му на международни, национални и общински конкурси. Тази година балетът чества 15 години от създаването си.

Живко Колев – ръководител на вокална студия „Тервел”, получава награда по случай 10 години от създаването  на студията, за иновативни методи на работа с певците и инструменталистите в нея, за утвърждаването и развитието на църковен хор при храм „Св. вмчк Георги Победоносец“.

Отличена е и Радка Няголова, която ръководи мъжката и женска певчески групи при читалището в Тервел, които отбелязват пет години от създаването си. Тя получава награда за техните успехи и съхранение и популяризиране на добруджанския фолклор.

Главният художествен ръководител на ДФТА „Калинка Вълчева” Нели Денева е отличена за съхранение и популяризиране на танцовото фолклорно наследство. Формацията има много отличия от международни и национални конкурси и фестивали. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама