Стоматологията в Русе с нов управител

09:47, 25 май 17 25 874 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Д-р Елена Дачева Иванова ще бъде управител на „Център по дентална медицина 1 – Русе“ ЕООД. Възнаграждението й ще е в размер на 340 на сто от отчетната средна месечна брутна работна заплата за лечебното заведение.

Това реши на заседанието си днес Общински съвет в Русе.

Предложението на администрацията бе съобразено с мненията на комисията по здравеопазване и председателския съвет. То получи подкрепата на 36 съветници, 8 се въздържаха, 3 бяха против.

 

 

Нина Крушева от „Патриотите, ВМРО и Глас народен“ разясни отрицателния си вот, като обърна внимание на липсата поддръжка на хигиената и състоянието на сградата там, както и на ясни планове в това отношение.

Мариета Волф от „Патриотите, ВМРО и Глас народен“ коментира, че дружеството има над 35 000 лв. регистрирани загуби. Тя предложи конкурс за позицията на управител, който да се проведе на 17 септември, както и по-ниско възнаграждение в размер 280 на сто от отчетната средна месечна брутна работна заплата за лечебното заведение. Предложението обаче не получи достатъчно подкрепа, като „За“ него гласуваха 13 старейшини, оше толкова „Против“ и 17 с „Въздържал се“.

Д-р Иванова ще заеме поста, след като досегашния управител на Стоматологията д-р Цветанка Романова Доганова е помолила да бъде освободена от длъжността, поради навършване на пенсионна възраст.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама